Select Page

Serviciile oferite

Procuri

Unul dintre servicii este reprezentat de procuri. Prin intermediul procurii autentice, mandantul împuternicește o altă persoană să efectueze anumite acte juridice în numele său și pentru el.

Contracte

Contractul este un acord de voinţe folosit pentru a constitui, modifica sau stinge un raport juridic între persone.

Testamente

Testamentul autentic sau notarial este acel testament realizat prin intermediul unui notar public. Testatorul îşi va dicta dispoziţiile de ultimă voință în faţa notarului public, de obicei, în prezența a doi martori.

Procedura divorțului

Competența în a soluționa cererea aparține notarului de la locul încheierii căsătoriei sau de la ultima locuință comună a soților.

Acte autentice

Autentificarea înscrisurilor este una din procedurile de bază în cadrul activității notariale.
Autentificarea este o procedură prevazută de legiuitor în vederea protejării intereselor părților și garantării siguranței circuitului civil.

Procedura succesorală notarială

Succesiunea este procedura prin care are loc transferul bunurilor unei persoane decedate către moștenitorii acesteia.

Convenția matrimonială

Reprezintă acel document încheiat de soți sau de viitorii soți, prin care își aleg regulile ce le vor guverna patrimoniile.

Societăți

În vederea constituirii și funcționării societăților comerciale, legea sau uzanțele prevăd diverse tipuri de documente. Notarul public are în atribuțiile sale parte din aceste documente.
De asemenea, poate fi un factor de ajutor și un bun sfătuitor cu privire la buna funcționare a societății dumneavoastră.

Servicii în sfera legalizărilor

Copia legalizată îi permite titularului să îşi dovedească un drept sau o calitate prin alt document decât cel original.

Certificare de fapte

Reprezintă procedura prin care notarul public certifică veridicitatea anumitor lucruri constatate personal de către acesta.

Actul de partaj

Partajul sau împărţeala este o operaţiune juridică prin care se pune capăt stării de proprietate comună sau de indiviziune. Astfel, prin partaj, coproprietarii împart în mod material bunul sau bunurile stăpânite în comun.

Documente referitoare la entități fără scop lucrativ (fundații, asociații)

Ordonanța 26/2000 cu privire la asociații și fundații dispune: Persoanele fizice şi persoanele juridice care urmăresc desfăşurarea unor activităţi în interes general sau în interesul unor colectivităţi locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociaţii ori fundaţii în condiţiile prezentei ordonanţe.

Declarații

Pentru asigurarea stabilității circuitului juridic al bunurilor, pentru protecția persoanelor sau a bunurilor acestora, în scopul facilitării accesului la justiție, pentru egalitatea de șanse, în probleme administrative, birocratice sau în numeroase alte situații din viața de zi cu zi, legislația specială solicită întocmirea de către persoanele interesate a unor declarații autentice (date în fața notarului public).

Mai multe informații

Trimiteți un Mesaj